,, 30 deka lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral elkeverünk és összegyúrjuk 8 deka cukorral, 1 egész tojással 25 deka vajjal ( esetleg 20 deka fagyos zsírral ) és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. Négy részre osztjuk. Egyik részét vajazott tepsi aljára egyenletesen elnyomkodjuk és erre helyezzük a másik három tésztaréteget, melyek közé három különféle gyümölcsízből kenünk tölteléket. A tészta tetejét tojással megkenjük és őrölt mogyoróval megszórva, forró sütőben sütjük.
Szeletelés előtt vanilin-szórócukorral bőven hintjük. Igen finom sütemény. "
Tapasztalataim a recepttel:
A tésztához ha nem áll össze adjatok bátran egy kevés tejet.
Az a lényeg , hogy nyújtható lágy tésztánk legyen.
A töltelékhez bármilyen ízű lekvárt használhattok, csak arra ügyeljetek hogy három ízű legyen.
UI.
Mivel ez a süti 5 csillagos nálunk újra elkészítettem.
Tölteléknek most, Svéd marcipános erdeigyümölcs-lekvárt, Banános málnalekvárt és Vitamin-lekvárt, töltöttem a lapok közzé. Ennek a fotóját láthatjátok ebben a bejegyzésben.