Hozzávalók:
Lecsóhoz:
1 kg paprika, 3 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász, 5 dkg szalonna, felkockázva, zsírjára sütve, 5 tojás, só pirospaprika.
Patiszonhoz:
1 patiszon, só, kukorica liszt 3 tojás, olaj.
Elkészítés:
A paprikát megszabadítjuk a magháztól, és felkarikázzuk, a kolbászt is karikára vágjuk, a vöröshagymát vékony szeletekre, a szalonnát kockákra és a zsírjára sütjük. Egy lábosba öntjük a szalonna zsírt és beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a paprikát , a pirított szalonnát, a héjától megszabadított, szeletelt paradicsomot, fűszerezzük, és ha szükséges kevés vizet öntünk alá, lassú tűznél készre pároljuk, mikor kész, egy nagy pohárba üssük fel a tojásokat, sózzuk, és felverjük habosra, és ráöntjük a lecsóra és kevergetve hagyjuk hogy megsüljön. Míg a lecsó fől meghámozzuk a patiszont, felszeleteljük, és kiszedjük a magházát. Megsózzuk, és lisztbe, majd a felvert tojásba, megint lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült lecsóval kínáljuk.