Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Tojásos lecsó, rántott patiszonnal

2014.07.17. 13:58 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1650.jpg

Hozzávalók:

Lecsóhoz:

1 kg paprika, 3 db paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász, 5 dkg szalonna, felkockázva, zsírjára sütve, 5 tojás, só pirospaprika.  

Patiszonhoz:

1 patiszon, só, kukorica liszt 3 tojás, olaj.

Elkészítés:

A paprikát megszabadítjuk a magháztól, és felkarikázzuk, a kolbászt is karikára vágjuk, a vöröshagymát vékony szeletekre, a szalonnát kockákra és a zsírjára sütjük. Egy lábosba öntjük a szalonna zsírt és beletesszük a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt azzal is pirítjuk egy kicsit. Beletesszük a paprikát , a pirított szalonnát, a héjától megszabadított, szeletelt paradicsomot, fűszerezzük, és ha szükséges kevés vizet öntünk alá, lassú tűznél készre pároljuk, mikor kész, egy nagy pohárba üssük fel a tojásokat, sózzuk, és felverjük habosra, és ráöntjük a lecsóra és kevergetve hagyjuk hogy megsüljön. Míg a lecsó fől meghámozzuk a patiszont, felszeleteljük, és kiszedjük a magházát. Megsózzuk, és lisztbe, majd a felvert tojásba, megint lisztbe forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Az elkészült lecsóval kínáljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr466516829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása