Hozzávalók:
Ásványvíz, liszt, 4 tojás, 3 db reszelt alma, a tojásfehérjéből kemény hab, ezeket összekeverjük, és megsütjük a palacsintákat. Vastagabb palacsintáink lesznek, az almától, és a habtól. Én annyi masszát csinálok hogy 12 db palacsintát kapjak. Így két tortánk lesz, és nem kell mellé más sütit sütni.
Töltelék:
25 dkg darált dió, 5 dkg porcukor, őrölt fahéj és egy csipet szegfűszeg, lekvár.
Elkészítés:
Egy hőállótálba beleteszünk egy palacsintát, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a bekevert dióval, a tetejére a következő palacsinta és ugyan úgy mint az elsőt, a hatodik palacsinta a teteje. Előmelegített sütőben felmelegítjük. Még kenjük vékonyan lekvárral, és darabos dióval megszórjuk, vagy 2 ek vízzel hígított lekvárral meglocsoljuk és kínáljuk.