Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Pudingos szilvás pite

2014.07.21. 15:42 :: Juhászné Ildikó

pudingos_szilv_s_pite_1405949880.JPG_1067x800

A tésztához:
45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
csipet só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sütőmargarin
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

kb. 80 dkg szilva
2 csomag vaníliás pudingpor
2-3 evőkanál cukor
fahéj
szegfűszeg
tojás a megkenéshez (lehet a maradék fehérje is)

Elkészítés:
Érdemes a töltelékkel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni.

A szilvát jól megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni, megszórjuk cukorral, fahéjjal, dobunk bele 3-4 szegfűszeget, és öntünk hozzá fél deci vizet. Míg rotyog, kavargatjuk, közben 2 vaníliás pudingport kb. 4 dl vízzel elkeverünk. Akkor öntjük hozzá, ha a szilva megfőtt, kicsit szét is főhet. Hamar besűrűsödik, úgyhogy kavargassuk szorgalmasan, majd kapcsoljuk le gyorsan, és hagyjuk hűlni, míg a tészta készül. Érdemes megkóstolni ,elég-e bele a cukor és a fahéj. (De ne sokat kóstólgassuk, mert nem marad a sütibe,saját tapasztalat :D)

Egy tálba kimérjük a száraz anyagokat a lisztet, a sütőport, csipet sót, cukrot, vaníliás cukrot.
Mehet bele a puha margarin és kezünkkel morzsoljuk össze az egészet jó alaposan. Tegyük bele a 2 tojás sárgáját és a tejfölt, és gyúrjuk össze tésztává. Ne legyen túl kemény, se ragacsos!

Tegyük hűtőbe egy jó negyed órára. Egy tepsit sütő papírral kibélelünk.
A hűtőből kivéve osszuk ketté a tésztát, de az egyik legyen kicsit nagyobb! A nagyobb darabot nyújtsuk nagyobbra, mint a tepsi, hogy a szélére is fel tudjuk húzni. Mehet a tepsibe. Töltsük bele a tölteléket .Mehet rá a másik lap is tepsi méretűre nyújtva. 

Villával szurkáljuk meg a tetejét jó sűrűn. Kenjük meg a tetejét tojással. Én a tésztából maradt fehérjével szoktam.
A sütő legyen 180 fokos. Kb. 40 percet sül a süti, leginkább akkor jó, ha szép piros a teteje, de nem ég meg.

Ha kivettük a sütőből, tegyük jól szellőző aljzatra, akár rácsra. 
Ha kicsit langyos, akkor már felvághatjuk, de a legjobb teljesen kihűteni.  A tetejét megszórhatjuk picit porcukorral.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr376529607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása