Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Kovászos uborka

2014.07.23. 09:37 :: Mária Bársonyné Dankovics

10354749_69382345.JPG                                                                                                                                                                      Hozzávalók:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     1 kg uborka, 3 l tiszta üveg, szőlőlevél, kapor, torma, só, cukor, koliander, bors,mustármag, egész kömény, 10 %-os ecetes víz 2 szelet kenyér.                                                                                                                                                                                                                                                                                          Elkészítés:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        A tiszta üveg aljára teszünk szőlőlevelet, kaprot. Az uborkát megmossuk, a két végét levágjuk, az oldalát bevágjuk, és bele tesszük sorba az üvegbe az oldalára teszünk torma darabokat , én az uborkák közé dugom őket minden oldalra. Megcsináljuk neki a levet, 10 %-os ecetet öntünk a vízbe, beletesszük a cukrot, a sót, a koliándert, a borsot, a mustármagot, az egész köményt  ízlés szerint, és összekeverjük hogy a só és a cukor felolvadjon, és rá öntjük az uborkára. A tetejére teszünk 2 szelet kenyeret, az is érjen bele a lébe. A tetejére teszünk egy kis tányért, és napos helyre tesszük. 2 naponta forgatjuk az üveget, hogy az uborkák beérjenek, közben a kenyértől a víz zavaros lesz, de az nem baj akkor jó, mikor már sárga az uborka akkor kész megérett. Kiszedjük az üvegből, lemossuk egy tiszta tálba tesszük a hűtőbe, és fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr146536971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása