Hozzávalók: 1 kg uborka, 3 l tiszta üveg, szőlőlevél, kapor, torma, só, cukor, koliander, bors,mustármag, egész kömény, 10 %-os ecetes víz 2 szelet kenyér. Elkészítés: A tiszta üveg aljára teszünk szőlőlevelet, kaprot. Az uborkát megmossuk, a két végét levágjuk, az oldalát bevágjuk, és bele tesszük sorba az üvegbe az oldalára teszünk torma darabokat , én az uborkák közé dugom őket minden oldalra. Megcsináljuk neki a levet, 10 %-os ecetet öntünk a vízbe, beletesszük a cukrot, a sót, a koliándert, a borsot, a mustármagot, az egész köményt ízlés szerint, és összekeverjük hogy a só és a cukor felolvadjon, és rá öntjük az uborkára. A tetejére teszünk 2 szelet kenyeret, az is érjen bele a lébe. A tetejére teszünk egy kis tányért, és napos helyre tesszük. 2 naponta forgatjuk az üveget, hogy az uborkák beérjenek, közben a kenyértől a víz zavaros lesz, de az nem baj akkor jó, mikor már sárga az uborka akkor kész megérett. Kiszedjük az üvegből, lemossuk egy tiszta tálba tesszük a hűtőbe, és fogyasztjuk.
Kovászos uborka
2014.07.23. 09:37 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: saláta
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr146536971
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.