Hozzávalók: 1 doboz Pápai löncshús konzerv, 1 padlizsán, 1 zacskós rizs, 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás 2 gerezd zúzott fokhagyma, só bors, majoránna, kevés bazsalikom, 10 dkg reszelt sajt, olaj. Elkészítés: A löncshúst megdaráljuk, a rizst kifőzzük sós vízben, és kihűtjük. A hagymát apróra vágjuk és olajon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a fokhagymát és azzal is átforgatjuk,majd a ketté vágott padlizsán belsejét kiszegjük és olajon megdinszteljük, majd villával összetörjük. A húst összekeverjük a főtt rizzsel, a padlizsánnal, a tojással, a hagymákkal, a fűszerekkel, majd jól összekeverjük. A masszából nedves kézzel kis golyókat formálunk és a padlizsán belsejében kirakjuk őket sorban. A padlizsán másik felét ugyan úgy, sütőpapírral bélelt sütőlapot megkenünk olajjal, és a padlizsánokat ráhelyezzük, majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, aranyszínűre sütjük. Melegen kínáljuk.
Löncshúsos töltött padlizsán
2014.07.23. 13:32 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: Húsételek
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr816537771
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.