Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 10 dkg kókuszreszelék, 4 dkg kakaópor, 15 dkg porcukor, 3-4 ek. lekvár, 20 dkg ráma, 6 ek. tej, rumaroma, olvasztott étcsokoládé. Elkészítése: A kekszet, a cukrot, a kakaóport, a kókuszreszeléket, a lekvárral, az olvasztott rámával, a tejjel, a rumaromával összekeverjük, úgy hogy formázható masszát kapjunk, ha szükséges tejet tehetünk hozzá. A kezünket nedvesítsük be és dió nagyságú golyókat formázzunk belőle, szúrjunk bele egy pálcikát, és tegyük be a hűtőbe 15 percre. Addig olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét kevés vízzel és a dermedt golyókat mártsuk bele, utána egyszerre, drazséba, csoki forgácsba, kókuszreszelékbe, vagy dióba, kinek mit szeret a gyermeke, de több félét is készíthetünk belőle, és tegyük vissza a hűtőbe, dermedni, fogyasztásig. Gyermek zsúrra ötletes csemege a gyerkőcöknek.
Süti nyalóka
2014.07.23. 13:08 :: Mária Bársonyné Dankovics
Szólj hozzá!
Címkék: desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr796537691
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.