Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g liszt
- 250 g darált mák
- 50 g porcukor
- 100 g kristálycukor
- 6 db tojás (különválasztva)
- 150 g puha margarin
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 ek. tejföl
- 2 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
A lisztet egy nagy tálba szitálom, és elkeverem benne a sütőport, a darált mákot és a reszelt citromhéjat is. A margarint habosra keverem a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgáját is hozzáadom a vajas masszához.
A fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A hab negyedét a vajas krémbe keverem, a maradék habot pedig óvatosan a lisztes keverékbe forgatom. Végül a vajas masszát is beleforgatom a lisztes keverékbe és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
180 fokos (légkeverésen 160 fok) sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiveszem a sütőből, és teljesen kihűtöm. Közben elkészítem a krémet.
A mascarponét simára keverem tejföllel és a kétféle cukorral.
A kihűlt tésztát kiborítom és félbe vágom. Az alsó lapon egyenletesen eloszlatom a krémet, majd ráborítom a másik lapot.
A tetejére is kerülhet krém,vagy egyszerűen porcukor.