Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Mascarponés mákos kocka

2014.01.24. 16:36 :: Juhászné Ildikó

m_kos_maskarpone_kr_mmel_1390577712.JPG_1067x800

Hozzávalók:
Tésztához:
- 100 g liszt
- 250 g darált mák
- 50 g porcukor
- 100 g kristálycukor
- 6 db tojás (különválasztva)
- 150 g puha margarin
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 citrom reszelt héja

Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 3 ek. tejföl
- 2 ek. cukor
- 1 cs. vaníliás cukor

                      

A lisztet egy nagy tálba szitálom, és elkeverem benne a sütőport, a darált mákot és a reszelt citromhéjat is. A margarint habosra keverem a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgáját is hozzáadom a vajas masszához.

A fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A hab negyedét a vajas krémbe keverem, a maradék habot pedig óvatosan a lisztes keverékbe forgatom. Végül a vajas masszát is beleforgatom a lisztes keverékbe és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.

180 fokos (légkeverésen 160 fok) sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kiveszem a sütőből, és teljesen kihűtöm. Közben elkészítem a krémet. 

A mascarponét simára keverem tejföllel és a kétféle cukorral. 

A kihűlt tésztát kiborítom és félbe vágom. Az alsó lapon egyenletesen eloszlatom a krémet, majd ráborítom a másik lapot.

A tetejére is kerülhet krém,vagy egyszerűen porcukor.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr525779938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása