Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Diókrémes egyszerű torta

2014.03.16. 09:39 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 056.jpg

Hozzávalók:

6 tojás, 10 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 doboz  gyümölcsös Activia, 20 dkg darált dió, fahéj, ráma a forma kenéséhez. 

 

Elkészítés:

Külön válasszuk a tojásokat a sárgáját pohárba, a fehérjét tála tesszük. A fehérjéket elkezdjük felverni habnak, mikor félig felverődött  apránként hozzá adjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Egyenként beleforgatjuk a tojásokat, vigyázva hogy ne törjön meg a habunk, majd több részletbe a  sütőporos lisztet  is hozzákeverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy rámával megkenünk és liszttel meg szórjuk. Óvatosan beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tűzpróbáig sütjük. A sütőbe hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. Megcsináljuk a krémet, a darált diót bekeverjük az Activiával úgy, hogy jól kenhető masszát kapjunk nem kell cukor bele mert a joghurt édes, egy kávéskanál fahéjat keverjünk hozzá és megkenjük a lapokat, az oldalát is. A tetejére tehetünk csoki mázat, de nem muszáj, én is csak krémmel simítottam be, megszórtam kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát és dió gerezdekkel díszítettem. 

Tipp:

Ha valaki édesebben szereti az ízlés szerint porcukrot tehet bele a diós krémbe. Azért jó sütőpapírt használni, mert a megsült tésztát tányérra fordítjuk és a papírt csak lehúzzuk róla, a tésztát meg csak visszafordítjuk az alja legyen alul, de ha nem egyenletes a teteje akkor az alját hagyjuk felül.

Szólj hozzá!

Címkék: torta sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr565864168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása