Hozzávalók:
6 tojás, 10 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 doboz gyümölcsös Activia, 20 dkg darált dió, fahéj, ráma a forma kenéséhez.
Elkészítés:
Külön válasszuk a tojásokat a sárgáját pohárba, a fehérjét tála tesszük. A fehérjéket elkezdjük felverni habnak, mikor félig felverődött apránként hozzá adjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Egyenként beleforgatjuk a tojásokat, vigyázva hogy ne törjön meg a habunk, majd több részletbe a sütőporos lisztet is hozzákeverjük. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy rámával megkenünk és liszttel meg szórjuk. Óvatosan beleöntjük a masszát és előmelegített sütőbe tűzpróbáig sütjük. A sütőbe hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. Megcsináljuk a krémet, a darált diót bekeverjük az Activiával úgy, hogy jól kenhető masszát kapjunk nem kell cukor bele mert a joghurt édes, egy kávéskanál fahéjat keverjünk hozzá és megkenjük a lapokat, az oldalát is. A tetejére tehetünk csoki mázat, de nem muszáj, én is csak krémmel simítottam be, megszórtam kókuszreszelékkel a tetejét és az oldalát és dió gerezdekkel díszítettem.
Tipp:
Ha valaki édesebben szereti az ízlés szerint porcukrot tehet bele a diós krémbe. Azért jó sütőpapírt használni, mert a megsült tésztát tányérra fordítjuk és a papírt csak lehúzzuk róla, a tésztát meg csak visszafordítjuk az alja legyen alul, de ha nem egyenletes a teteje akkor az alját hagyjuk felül.