Naan kenyér receptjét először Neánál láttam meg.
Nagyon megtetszett és el is készítettem, dupla adagban, olyan nagy sikere volt, hogy még az nap el is fogyott.
Másnap már a dupla adagot is dupláztam és így lett 16 db kenyerem ami a következő napon is puha és nagyon finom volt.
Hozzávalók 8 db-hoz :
50 dkg liszt
14 gramm friss élesztő
3 teáskanál sütőpor
300 gramm langyos víz
4 evőkanál joghurt, Nálam most kefir
2 teáskanál só
8 evőkanál olvasztott vaj
Sütéshez: olívaolaj
Elkészítése :
Egy tálba rakjuk a liszt felét, belemorzsoljuk az élesztőt erre ráöntjük a langyos vizet és összekeverjük egy villával és letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalókat , egy kicsit megdagasszuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk, és újból pihentetjük 15 percig letakarva.
Ezután , lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát,az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 felé osztjuk a tésztánkat és kis cipókra alakítjuk, majd ismét pihentetjük 5 percig.
Palacsinta sütő méretűre nyújtjuk kb 3-4 mm vastagra a cipókat.
Serpenyőt kevés olajjal bekenjük és a kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül, ezért rögtön egy ecset segítségével még sül a kenyerünk lekenjük olajjal a megfordítandó kenyerünk részét is, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt készre sütjük.
Sütési idő, közepes lángon kb 2-3 perc.
A recept forrása : Bibimoni receptjei