Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Naan kenyér

2014.07.15. 19:27 :: Jámborné Budai Mónika

1795505_722379347792536_96143112_n.jpg_826x960

Naan kenyér receptjét először Neánál láttam meg.
Nagyon megtetszett és  el is készítettem, dupla adagban, olyan nagy sikere volt, hogy még az nap el is fogyott.
Másnap már a dupla adagot is dupláztam és így lett 16 db kenyerem ami a következő napon is puha és nagyon finom volt.

Hozzávalók 8 db-hoz  :

50 dkg liszt
14 gramm friss élesztő
3 teáskanál  sütőpor
300 gramm langyos víz
4 evőkanál joghurt, Nálam most kefir
2 teáskanál só
8 evőkanál olvasztott vaj

Sütéshez: olívaolaj


Elkészítése :
Egy tálba rakjuk a liszt felét, belemorzsoljuk az élesztőt erre ráöntjük a langyos vizet és összekeverjük egy villával és letakarva 30 percig pihentetjük.
Pihentetés után hozzákeverjük a többi hozzávalókat , egy kicsit megdagasszuk de csak annyira hogy összeálljon a tésztánk, és újból pihentetjük 15 percig letakarva.
Ezután , lisztes munkafelületen jól átgyúrjuk a tésztát,az a lényeg hogy ne ragadjon a tésztánk.
8 felé osztjuk a tésztánkat és kis cipókra alakítjuk, majd ismét pihentetjük 5 percig.
Palacsinta sütő méretűre nyújtjuk kb 3-4 mm vastagra a cipókat.

Serpenyőt kevés olajjal bekenjük és a kinyújtott lapot belerakjuk.
Nagyon gyorsan sül, ezért rögtön egy ecset segítségével még sül a kenyerünk lekenjük olajjal a megfordítandó kenyerünk részét is, majd megfordítjuk és pár pillanat alatt készre sütjük.
Sütési idő, közepes lángon kb 2-3 perc.

A recept forrása : Bibimoni receptjei

 

7 komment

Címkék: Kenyerek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr926511561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jámborné Budai Mónika 2014.07.16. 20:17:15

@Túrós: Nem, puha és kb egy ujjnyi vatag Indiai kenyér. Indiában különféle mártásos húsokhoz eszik de nem töltve csak mellé mártogatják. Nagyon finom, csak ajánlani tudom:))

Túrós (törölt) 2014.07.17. 12:12:01

:O
Kezdek kíváncsi lenni :D

Jámborné Budai Mónika 2014.07.17. 12:36:07

@Túrós: Akkor sütésre fel! .... és várom kommentbe a véleményed:))

mortullus 2014.08.02. 13:22:42

nálunk most készül, kíváncsian várom az eredményt :)

mortullus 2014.08.02. 14:48:19

@mortullus: nagy sz@r az egész, nagyon ragad a tészta, ott is hagytam a nyújtódeszkán
süti beállítások módosítása