Hozzávalók 4 személyre:
4 db kisebb csirkemellfilé
Dijoni mustár (vagy hagyományos)
1 citrom reszelt héja
friss zöld fűszerek(bazsalikom,rozmaring,zsálya)
50 dkg rizottó rizs
2,5 dl fehérbor
7,5 dl csirkehús leves (lehet kocka)
1 csomag sáfrány 0,12 g
5 dkg vaj
15 dkg zöldborsó
kevés parmezán sajt
só,bors
Elkészítés:
A csirkemelleket szép nagyra kinyitjuk,sózzuk megkenjük vékonyan mustárral,ráreszeljük a citrom héjat és rácsipkedjük a fűszereket.Opcionálisan tehetünk bele egy kis ruccolát.feltekerjük és megkötözzük ,hogy szép kis tekercseket kapjunk,vagy fóliába is tehetjük.Ha kötözzük akkor serpenyőben elősütjük minden oldalát és előmelegített 180°c sütőbe kb.35-40 percig sütjük ha fóliázunk akkor egyből mehet a sütőbe.
Megfőzzük a húslevest a kockából és beleforraljuk a sáfrányt.A rizst szárazon lepirítjuk és felengedjük fehérborral.Mikor az összes bort felvette,apránként felöntjük a húslevessel.Annyi levest kell használnunk,hogy sűrű folyós legyen de a rizs ne legyen teljesen puha.
Belekeverjük a zöldborsót,és amikor újra felforr hozzá tesszük a parmezánt átkeverjük és levesszük a tűzről.
Ekkor mehet bele a vaj ami sűríti és krémessé teszi.
A roládokat felvágjuk és 1,5-2 cm darabokra és rátesszük a rizottóra.
Díszíthetjük friss fűszerekkel vagy bazsalikom chipsel