Hozzávalók:
1/2 kg sertéshús kis kockákra vágva, ( de bármilyen más húsból is elkészíthető.) , 2 nagy fej vöröshagyma üvegesre pirítva, sárga paprika, paradicsom, babérlevél, bors, só, piros paprika, ételízesítő, pörköltszaft kocka, de nem muszáj, egy doboz szeletelt gomba, 1 főző -tejszín, vagy egy kis pohár tejföl, 1/2 kg főtt burgonya, (de lehet nokedli, rizs, tarhonya, tészta a köret ) .
Elkészítés:
A hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük az előkészített húst, amit fehéredésig pirítunk. Felöntjük vízzel és beletesszük a fűszereket. Közepes lángon főzzük. Míg fő a húsunk, megtisztítjuk a burgonyát, amit 4 részre vágunk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük, és melegen megtörjük. Amikor már puha a húsunk, akkor tesszük hozzá a gombát, amiről előtte leöntjük a levét. Együtt főzzük tovább, mivel a gombának nem kell sok főzés hamar elkészül. Hagyjuk, hogy jól elfője a levét mint a pörköltnél. Mikor kevés a lé rajta egy kis tálba öntünk kb. féldeci hideg vizet, beleteszünk 2 csapott evőkanál lisztet, és habverővel simára keverjük. ekkor hozzáöntjük a tejszínt és azzal is átkeverjük. ez után beleöntjük a gombás húsba, és jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk, vagyis besűrítjük. Körettel tálaljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!!