Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Bakonyi tejfölös főtt burgonyával

2014.01.26. 16:02 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 384.jpg                                                                                                                                                                        Hozzávalók:                                                                                                                                                    

1/2 kg sertéshús kis kockákra vágva,  ( de bármilyen más húsból is elkészíthető.) , 2 nagy fej vöröshagyma  üvegesre pirítva, sárga paprika, paradicsom, babérlevél, bors, só, piros paprika, ételízesítő, pörköltszaft kocka, de nem muszáj, egy doboz szeletelt gomba, 1 főző -tejszín, vagy egy kis pohár tejföl, 1/2 kg főtt burgonya, (de lehet nokedli, rizs, tarhonya, tészta a köret ) .                                                                                                                                            

                        

Elkészítés:  

A hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd beletesszük az előkészített húst, amit fehéredésig   pirítunk. Felöntjük vízzel és beletesszük a fűszereket. Közepes lángon főzzük. Míg fő a húsunk, megtisztítjuk a burgonyát, amit  4 részre vágunk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük, és melegen megtörjük. Amikor már puha a húsunk, akkor tesszük hozzá a gombát, amiről előtte leöntjük a levét. Együtt főzzük tovább, mivel a gombának nem kell sok főzés hamar elkészül. Hagyjuk, hogy jól elfője a levét mint a pörköltnél. Mikor kevés a lé rajta egy kis tálba öntünk kb. féldeci hideg vizet, beleteszünk 2 csapott evőkanál lisztet, és habverővel simára keverjük. ekkor hozzáöntjük a tejszínt és azzal is átkeverjük. ez után beleöntjük a gombás húsba, és jól elkeverjük. Visszatesszük a tűzre és felforraljuk, vagyis besűrítjük. Körettel tálaljuk.                                                                  

JÓ ÉTVÁGYAT!!                                                                                                                                                                                

Szólj hozzá!

Címkék: Húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr485783100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása