Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Kenyértésztában sült sertésszűz

2014.01.28. 17:53 :: Juhászné Ildikó

p9280007_1390927939.JPG_1067x800


Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
20 dkg magozott zöld olívabogyó
15 dkg bacon
1 tojás
1 ek zsemlemorzsa
1 ek olíva olaj
só,bors
A kenyértésztához:
40 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dkg só
2 dkg élesztő
fél dl olíva olaj
1 kk cukor

                          


A szalonna szeleteket 180° -on 10 perc alatt ropogósra sütjük.Ha kihűlt apróra összetörjük.Az olíva bogyót ledaráljuk vagy pépesre turmixoljuk(lehet a szalonnával együtt) ,és hozzá keverjük a tojást és a zsemlemorzsát. A sertészűzet 3-4 darabra vágjuk,sózzuk borsozzuk,majd forró serpenyőben minden oldalát körbesütjük,majd beburkoljuk a szalonnás olíva pasztával .
A kenyérhez, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Ezután egy tálban a liszthez öntjük az élesztőt,sózzuk,hozzáadjuk az olíva olajat (tehetünk bele:darált diót,oregánót és egyéb fűszert is),alaposan bedagasztjuk és egy fél órát kelesztjük.
Újra összegyúrjuk és 3-4 cipóra osztjuk.Kb újnyi vastagra nyújtva,mindegyik tészta közepébe 1-1 szűzet becsomagolunk.Lekenjük vízzel.
200° fokra előmelegített sütőben kb: 30-35 percig sütjük(légkeverésesben 15 perc)

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel Húsételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr445786856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása