Hozzávalók:
60 dkg sertésszűz
20 dkg magozott zöld olívabogyó
15 dkg bacon
1 tojás
1 ek zsemlemorzsa
1 ek olíva olaj
só,bors
A kenyértésztához:
40 dkg liszt
2 dl langyos víz
1 dkg só
2 dkg élesztő
fél dl olíva olaj
1 kk cukor
A szalonna szeleteket 180° -on 10 perc alatt ropogósra sütjük.Ha kihűlt apróra összetörjük.Az olíva bogyót ledaráljuk vagy pépesre turmixoljuk(lehet a szalonnával együtt) ,és hozzá keverjük a tojást és a zsemlemorzsát. A sertészűzet 3-4 darabra vágjuk,sózzuk borsozzuk,majd forró serpenyőben minden oldalát körbesütjük,majd beburkoljuk a szalonnás olíva pasztával .
A kenyérhez, a langyos vízbe beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.Ezután egy tálban a liszthez öntjük az élesztőt,sózzuk,hozzáadjuk az olíva olajat (tehetünk bele:darált diót,oregánót és egyéb fűszert is),alaposan bedagasztjuk és egy fél órát kelesztjük.
Újra összegyúrjuk és 3-4 cipóra osztjuk.Kb újnyi vastagra nyújtva,mindegyik tészta közepébe 1-1 szűzet becsomagolunk.Lekenjük vízzel.
200° fokra előmelegített sütőben kb: 30-35 percig sütjük(légkeverésesben 15 perc)