Hozzávalók:
3 egész tojás, 20 dkg cukor, 15 dkg olvasztott ráma, 45 dkg liszt, 45 dkg reszelt alma, 2 sütőpor, reszelt citromhéj, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg.
Elkészítés:
A 3 tojást kikeverjük a cukorral, beleöntjük a rámát, a citrom héját, a fahéjat, a szegfűszeget jól összekeverjük. Beleöntjük a sütőporral kevert lisztet és azzal is jól kikeverjük. Legvégül keverjük bele az almát. Ha nem leves az almánk öntünk hozzá 1/2 dl olajt. Rámával, liszttel kikent tepsibe öntjük, sűrű lesz a masszánk de nem gond, elsimítjuk a tepsiben és előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük. Ki hűlt felkockázzuk és a tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, és tálaljuk.