Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
2 tojás
1/2 csomag sütőpor
1 narancs vagy citrom
Díszítéshez:
2 tojás fehérje
20 dkg porcukor
gumicukor (vagy más egyéb a “tükörtojás” sárgájához)én épp aszalt sárga barackot használtam, félbevágva
A lisztbe belekeverjük a sütőport,belereszeljük a narancs vagy citrom héját (ki melyiket szereti), majd belekeverjük a porcukrot, a Rama margarint elmorzsoljuk benne és hozzáadjuk a tojásokat. Fél órára legalább hűtőbe tesszük, majd sütőpapírra halmozzuk kis kupacokba a viszonylag lágy tésztát (teáskanállal a legcélszerűbb). Előmelegített sütőben 180 fokon 12-14 perc alatt sül meg.
Közben míg sül, elkészíthetjük a cukormázat(ez lesz a “tükörtojás” fehér része). A porcukrot, a narancs vagy citromlevet (csak keveset az íze kedvéért) habosra keverjük a tojásfehérjével.
Amikor kihűlt a tészta szépen elkenjük rajta a cukormázat úgy hogy azon se túl sok, se túl kevés máz ne legyen! Fontos, hogy egyesével kell megcsinálni a “tükörtojásokat” mert ha későn helyezzük rá a gumicukrot akkor a cukormázba nem tudjuk szépen beletenni úgy hogy az körülfogja ,vagy nagyon el fog állni és nem lesz meg a hatás ,vagy egyszerűen le fog esni róla.