Hozzávalók:
Fél deci olaj, 50 dkg 2 centis kockákra darabolt malaccomb, 3 szál sárga- 2 szál fehér répa felkarikázva, 15 dkg felszeletelt csiperke gomba, 10 dkg kelbimbó, 1 csapott kis kanál pirospaprika, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt a habaráshoz, 1 kiskanál aprított friss tárkony, ízlés szerint tárkony ecet.
Elkészítés:
A forró olajon fehéredésig sütjük a húst, majd hozzá adjuk a répákat, a gombát, a kelbimbót, és közepes tűzön pirítjuk.Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 4 ujjnyira ellepje meg szórjuk pirospaprikával,sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és közepes tűznél puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről ha puha a hús és kevés vízben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt azzal is bekeverjük, és visszatesszük a tűzre, állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kész lezárjuk a gázt friss tárkonnyal ízesítjük, és keverünk bele ízlés szerint tárkonyecetet, hogy pikáns ízű legyen a levesünk.