Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Tárkonyos-zöldséges malacleves

2014.02.26. 12:27 :: Mária Bársonyné Dankovics

400622_2113411857.JPG

Hozzávalók:

Fél deci olaj, 50 dkg 2 centis kockákra darabolt malaccomb, 3 szál sárga- 2 szál fehér répa felkarikázva, 15 dkg  felszeletelt csiperke gomba, 10 dkg kelbimbó, 1 csapott kis kanál pirospaprika, só, frissen őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt a habaráshoz, 1 kiskanál  aprított friss tárkony, ízlés szerint tárkony ecet. 

Elkészítés:

A forró olajon fehéredésig sütjük a húst, majd hozzá adjuk a répákat, a gombát, a kelbimbót, és közepes tűzön pirítjuk.Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 4 ujjnyira ellepje meg szórjuk pirospaprikával,sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és közepes tűznél puhára főzzük. Lehúzzuk a tűzről ha puha a hús és kevés vízben simára keverjük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt azzal is bekeverjük, és visszatesszük a tűzre, állandó keverés mellett felforraljuk. Ha kész lezárjuk a gázt friss tárkonnyal ízesítjük, és keverünk bele ízlés szerint tárkonyecetet, hogy pikáns ízű legyen a levesünk.

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr805833632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása