Hozzávalók 2 őzgerincformához:
1 kg csirkemell felkockázva, 50 dkg szeletelt bacon, 40 dkg reszelt sajt, 6 tojás, 6 evőkanál liszt, 6 evőkanál tejföl, ételízesítő, őrölt bors, só ízlés szerint. Burgonya, olaj.
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet fűszerezzük ízlés szerint. A lisztet, a tojást, a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is beleforgatjuk, és hozzáadjuk a csirkemellet. Az őzgerincformát kibéleljük fóliával,erre rakjuk sorba a bacon szeleteket, erre kanalazzuk a masszát, ráhajtjuk a bacon szeleteket és előmelegített sütőbe toljuk 30 percre. Míg sül a hús, meghámozunk 1 kg burgonyát, megmossuk, felcsíkozzuk és forró olajban kisütjük. Ha megsült a húsunk a fólia segítségével, tálra fordítjuk, lehúzzuk a fóliát, szeleteljük, krumplival tálaljuk. Ha sok ez a mennyiség felesbe is megcsinálhatjuk, akkor mindenből a felét vesszük.