Hozzávalók:
1 kg burgonya pucolva, mosva, kockára vágva, 1 fejvöröshagyma pucolva kis kockázva, 1 szelet kolozsvári szalonna kis kockázva, 1 szál kolbász karikázva, pirospaprika, só, őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A szalonnát kevés olajon a zsírjára pirítom, bele teszem a hagymát, amit üvegesre pirítok, jön a kolbász azt is kicsit pirítom, végül a burgonya kerül bele, amit össze pirítom pár keverésig, hogy az ízek keveredni tudjanak. Felöntöm vízzel, hogy ellepje és fűszerezem, én egy pörkölt kockát is dobok bele. Lassú lángon készre párolom, mikor kevés rajt a lé a lángot elzárom. Salátával vagy kenyérrel, tejföllel tálalom ki hogy szereti. Kitűnő egy tál étel, vacsorára is adható, mert gyorsan kész van és olcsó.