Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Őzgerincformában sült csirkemell burgonyával

2014.04.23. 09:16 :: Mária Bársonyné Dankovics

10252132_86545945.JPG

Hozzávalók:

80 dkg csirkemellfilé 15 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 cs. petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kg kockázott burgonya, a formához zsemlemorzsa.

 

Elkészítés:

A filét megmossuk, meg szárítjuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Az őzgerincformát olajozzuk megszórjuk zsemlemorzsával. Az alját kirakjuk szalonnával úgy hogy a forma két oldalán lelógjon. A filét bekeverjük 3 kanál tejföllel, a tojásokkal, a liszttel a 10 dkg sajttal, a zöldség zölddel a masszát bekanalazzuk a formába. a bacont ráhajtjuk két oldalt a masszára és az 1 kanál tejföllel megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk, olajozott tepsibe amibe befér a burgonya,a kockázott burgonyát beletesszük, meg sózzuk, kevés vizet öntünk alá és 170 fokra előmelegített sütőben az őzgerincformát és a burgonyás tepsit együtt betesszük a sütőbe,a burgonya előbb kész lesz ha puha és kicsi színt kap vegyük ki, az kész. 40 perc után a húst borítsuk ki a formából az olajozott sütőlemezre és még kb. 15 percig pirítjuk aranybarnára. A  húst felszeleteljük, burgonyával, és friss salátával kínáljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnepi

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr366071706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása