Hozzávalók:
Fél kg csirkemellfilé, fél kg spenót megfőzve enyhén sós vízben, 2 gerezd fokhagymával apróra vágva, 2 cs. szeletelt sajt, só, csirkefűszer, őrölt bors, petrezselyemzöld, olaj, 2 tasak rizs.
Elkészítése:
A filéket, kicsit megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, és a szeletekre teszünk 1 sajt szeletet, és a kész spenótból egy kanállal, majd szorosan feltekerjük, a külsejét bedörzsöljük csirkefűszerrel, Ezt addig csináljuk míg van húsunk, olajozott tepsibe rakjuk egymás mellé, és öntünk alá egy kis vizet, fóliával letakarjuk, előmelegített sütőben készre sütjük, mikor meg sült a hús, levesszük a fóliát és pirítjuk aranybarnára. Míg sül a hús kifőzzük a rizst sós vízben, kevés olajjal megöntözzük, elkeverjük. A húsokat felszeljük, körettel és friss salátával tálaljuk.