Hozzávalók:
1/2 kg kapros tök,( saját termés tavalyi), 1 fej vöröshagyma, 1 cs virsli felkarikázva, 1 nagy doboz tejföl vagy főzőtejszín, liszt, 1 kocka pörkölt szaft, ételízesítő, ha szükséges só.
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, Apró kockára vágjuk, és kevés olajon, üvegesre pirítjuk. A virslit felkarikázzuk és a hagymával dinszteljük egy kicsit. Beletesszük a fagyott kapros tököt és takarék lángon felengedjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beletesszük a pörkölt szaftot, és az ételízesítőt és készre főzzük, majd besűrítjük, egy tálba kb. fél dl hideg vizet öntünk, kb. 4 ek. lisztet kézi habverővel simára keverjük és beleöntjük a tejfölt, azzal is elkeverjük. A főzeléket lehúzzuk a lángról és a habarást beleöntjük úgy hogy a habverővel folyamatosan keverjük, vissza tesszük a lángra és összeforraljuk.ha tejszínnel sűrítünk akkor nem forraljuk fel, csak melegítjük, mert a forrástól a tejszín kicsapódik (megtúrósodik). A feltét lehet maradék hús bármilyen, nekem maradt rántott párizsi azt tettem rá.