Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Virslis tökfőzelék feltéttel

2014.05.27. 08:58 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1382.jpg

Hozzávalók:

1/2 kg kapros tök,( saját termés tavalyi), 1 fej vöröshagyma, 1 cs virsli felkarikázva, 1 nagy doboz tejföl vagy főzőtejszín, liszt, 1 kocka pörkölt szaft, ételízesítő, ha szükséges só.

 

 

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, Apró kockára vágjuk, és kevés olajon, üvegesre pirítjuk. A virslit felkarikázzuk és a hagymával dinszteljük egy kicsit. Beletesszük a fagyott kapros tököt és takarék lángon felengedjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, beletesszük a pörkölt szaftot, és az ételízesítőt és készre főzzük, majd besűrítjük, egy tálba kb. fél dl hideg vizet öntünk,  kb. 4 ek. lisztet kézi habverővel simára keverjük és beleöntjük a tejfölt, azzal is elkeverjük. A főzeléket lehúzzuk a lángról és a habarást beleöntjük úgy hogy a habverővel folyamatosan keverjük, vissza tesszük a lángra és összeforraljuk.ha tejszínnel sűrítünk akkor nem forraljuk fel, csak melegítjük, mert a forrástól a tejszín kicsapódik (megtúrósodik). A feltét lehet maradék hús bármilyen, nekem maradt rántott párizsi azt tettem rá.

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr516215048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása