Hozzávalók:
2,5 dl kukoricadara, só, 4 dkg ráma, 30 dkg spárga.
A szószhoz:
3 dl tejszín, 20 dkg natúr krémsajt, só, frissen őrölt fehér bors.
Elkészítés:
6 dl vizet felforralunk, bele szórjuk a darát, sózzuk, addig főzzük lassú tűzön, míg a daraszemek megpuhulnak, és a kása besűrűsödik, ekkor keverjük bele a puha rámát. (mint a búzadaránál.) A spárgából 2-3 centis darabokat vágunk, bő sós vízben roppanósra főzzük, hosszában félbevágjuk. A forró puliszkát (régen így hívták a kukoricadarából készült ételt), vizezett fóliára szedjük, kisujjnyi vastagra ellapítjuk befedjük a spárgacsíkokkal, és a fólia segítségével szorosan felcsavarjuk. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 2-3 perc alatt besűrítjük. Tálaláskor a krémsajtszószt tányérra locsoljuk, és bele helyezzük a kisujjnyi vastag szeletekre vágott spárgás kukorica tekercset. Ha gyenge a spárga nem kell meghámozni csak felszelni és főzhetjük is. Ezt a liszt érzékenyek is ehetik, egészségesebb mint a teljes kiőrlésű liszt. Érdemes újból felfedezni a régi idők ételeit mert egészségesebbek mint a mai kor ételei, a puliszka is ezek közé tartozik, én a mamámtól tanultam a kukoricás ételek elkészítését. A régi ételeket jól tudjuk a mai kor hozzávalóival ötvözni, hogy finom, egészséges étel kerüljön az asztalra.