Hozzávalók:
1 kg felső comb, 1 kg újburgonya, füstölt kolozsvári szalonna, sárgarépa, karfiol, brokkoli, borsó, kukorica, víz, olaj, só, bors.
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom, megmosom, negyedelem. A combokat megmosom, egy picit megsózom, borsozom, a tarját megfuttatom egy csöpp olajon és a zsírját a tepsibe öntöm. Beleteszem a burgonyát, ráfektetem a húst letakarom fóliával és a sütőben készre sütőm, mikor puha a hús leveszem a fóliát, hogy szint kapjon és lezárom a lángot. A brokkolit, a karfiolt rózsáira szedem és enyhén sós vízben készre párolom, leszűröm. A többi zöldséget kevés olajon, megfuttatom, egy csepp vizet öntök alá, pici só, bors, és készre párolom 5 perc alatt. A megsült burgonyás húst tálba szedem, alul a burgonya felül a hús, mellé a zöldség köret a tetejét díszítem a sült szalonnával és aprított zöldpetrezselyemmel, savanyúval kínálom. Ez volt tegnap ebéd a barátnőmnél, ő küldte át.