Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Spenót laktatóbban, gazdagon

2014.06.28. 11:43 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák.jpg

Hozzávalók:

1/2 kg spenót, 1/2 kg burgonya, 6 főtt tojás, 1 cs, debreceni kolbász, tej, 1 zsemle, só, fokhagyma, 2 ek. liszt.

 

Elkészítés:

A lábosba kevés olajon megcsinálom a rántást, felengedem tejjel, és beleteszem a mirelit fagyott spenótot. Kevés tejben megáztatok 1 zsemlét, és ha elázott szétnyomom. Közben keverem a spenótot nehogy lekapja a láng, ezért lassú tűznél engedem felolvadni a spenótot, Beleöntöm a már teljesen felolvadt spenótba a tejes zsemlét, sózom, fokhagymával ízesítem, ha szükséges öntök hozzá tejet és turmixal összekeverem hogy sima legyen. Visszateszem a tűzre egyet rottyanni, és kész. A meghámozott burgonyát és a tojásokat megmosom és sós vízben megfőzöm. A kolbászokat, és ha van otthon kolozsvári szalonnánk, bevagdaljuk, hogy olyan legyen mint a kakastaréj, kevés olajon mind két felét megsütöm, A megfőtt burgonyát leszűröm, kiveszem a tojásokat hideg vízbe, a burgonyát összetöröm, a tojásokat megpucolom, és tálalok, A spenót mellé teszem a burgonyát, a tojást,  egy kolbászt, egy szelet szalonnát. A mennyiség a személyek számától függ, tojásból 2 db. egy adag.

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr706435995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása