Hozzávalók:
1/2 kg spenót, 1/2 kg burgonya, 6 főtt tojás, 1 cs, debreceni kolbász, tej, 1 zsemle, só, fokhagyma, 2 ek. liszt.
Elkészítés:
A lábosba kevés olajon megcsinálom a rántást, felengedem tejjel, és beleteszem a mirelit fagyott spenótot. Kevés tejben megáztatok 1 zsemlét, és ha elázott szétnyomom. Közben keverem a spenótot nehogy lekapja a láng, ezért lassú tűznél engedem felolvadni a spenótot, Beleöntöm a már teljesen felolvadt spenótba a tejes zsemlét, sózom, fokhagymával ízesítem, ha szükséges öntök hozzá tejet és turmixal összekeverem hogy sima legyen. Visszateszem a tűzre egyet rottyanni, és kész. A meghámozott burgonyát és a tojásokat megmosom és sós vízben megfőzöm. A kolbászokat, és ha van otthon kolozsvári szalonnánk, bevagdaljuk, hogy olyan legyen mint a kakastaréj, kevés olajon mind két felét megsütöm, A megfőtt burgonyát leszűröm, kiveszem a tojásokat hideg vízbe, a burgonyát összetöröm, a tojásokat megpucolom, és tálalok, A spenót mellé teszem a burgonyát, a tojást, egy kolbászt, egy szelet szalonnát. A mennyiség a személyek számától függ, tojásból 2 db. egy adag.