Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Fehércsokoládé-leves

2014.07.13. 15:50 :: Jámborné Budai Mónika

1969117_726577900706014_1174694033_n.jpg_960x720

Hozzávalók 4-5 tányérhoz :
6 deci tejszín
6 deci tej
1 szál rozmaring
30 deka fehér csokoládé
2 evőkanál étkezési keményítő

Gyümölcsnyárshoz:
- kedvünk szerint bármilyen gyümölcs
nálam : alma, narancs, banán

Elkészítése :
A tejszínt a tej felével és a rozmaringággal felforralom.
A többi tejet az étkezési keményítővel simára keverem.
Állandó keverés mellett a rozmaringos forró tejhez adom.
Néhány perc múlva kb  2-3 perc alatt egy kissé besűrűsödik, ekkor leveszem a tűzről és belekeverem a feldarabolt csokoládét.
Addig keverem habverővel, míg a csoki teljesen el nem olvad a tejes levesben.
Lefedem és hagyom hogy langyosra hűljön.
Közben , egy hurkapálcikára szeletelt gyümölcsöket húzok ízlés szerint.
A csokoládé levest tálalhatjuk, langyosan, vagy teljesen hidegen amit gyümölcsnyárssal kínáljuk.
Fogyasztáskor a darabolt gyümölcsöket belerakjuk a levesbe és így fogyasztjuk.
Karácsonykor, megszórhatjuk a levesünket egy csipetnyi mézeskalács fűszerrel, igazán ünnepi hangulatú levest fogunk így kapni, ami nem csak finom, hanem különleges is az ünnepi asztalunkon.

A recept forrása : Bibimoni receptjei 


 Jó étvágyat !

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr396505173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása