Hozzávalók:
6 csirkecomb, 1 kg burgonya, csirkefűszer, sütőzacskó, 2 dl víz, só, olaj.
Elkészítés:
A megmosott, megszárított csirkéket a csontoknál bevágjuk, a csirkefűszerrel jól bedörzsöljük, és a zacskóba rakjuk. Hozzá öntjük az 1 dl vizet, és a zacskót lezárjuk, a tetejénél megszurkáljuk hogy a gőz távozni tudjon. A zacskót a sütőlemezre téve, az előre bemelegített sütőben készre sütjük, mire elpárolog a víz a csirkénk is megsült, a zacskót felvágjuk, és a húst tálra tesszük, Míg sül a húsunk elkészítjük a burgonyát. meghámozzuk, elvagdaljuk, és azt is egy sütő zacskóba rakjuk, sózzuk, 1/2 dl olajat és 1 dl vizet öntünk a zacskóba, lezárjuk a zacskót meg szurkáljuk a tetejénél, és mehet a csirke mellé sülni. Így szinte egyszerre sül meg mind a kettő. A burgonyát is tálra rakjuk és friss salátával kínáljuk. Így nem kell a meleg tűzhelynél ácsorognunk.