1 liter tej,
1 citrom héja,
1 rúd fahéj,
6 dkg cukor+ 6 dkg finomított cukor,
1 evőkanál kukorica liszt,
6 tojássárgája
A tejet felforraljuk a citromhéjjal és a fahéjjal ,a 6 dkg cukrot kikeverjük a lisztel és a tojássárgával míg kifehéredik.Erre ráöntjük a leszűrt tejet vékony sugárban állandó keverés mellett.Lassú tűzön 10 percig főzzük szintén állandóan kevergetve.Szét osztjuk 6 kis tűzálló tálkába és hagyjuk kihűlni.Rászórjuk a finom cukrot és karamellizáljuk gázpisztollyal
Katalán krém
2014.07.14. 19:34 :: Juhászné Ildikó
Szólj hozzá!
Címkék: desszert
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr816508759
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.