Hozzávalók:
1 kg cseresznye, ( szerencsém volt mert még tudtam szedni a fáról egy levesre valót ), 5 dkg cukor vagy édesítő, 1 doboz tejszín, őrölt fahéj, szegfűszeg egy kicsike, víz, 5 dkg szeletelt mandula, mentalevél.
Elkészítés:
A cseresznyét kimagoztam, kb. 10 dkg cseresznyét kivettem belőle, a többit 1/2 l vízzel leturmixoltam, és befűszereztem ízlés szerint, dobtam bele 2 db. menta levelet, és lassú tűznél készre főztem. Mikor langyosra hűlt bele öntöttem a tejszínt és felforraltam vele lassú tűzön, majd hozzáadtam a cukrot. Langyosra hűtöttem, beletettem a cseresznyét, megszórtam szeletelt mandulával, lehűtöttem, és kínáltam. Hidegen, melegen is fogyasztható.