Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Tejszínes cseresznyekrémleves, mandula szeletekkel

2014.07.14. 17:42 :: Mária Bársonyné Dankovics

1001151_101516619.JPG

 Hozzávalók:

1 kg cseresznye, ( szerencsém volt mert még tudtam szedni a fáról egy levesre valót ), 5 dkg cukor vagy édesítő, 1 doboz tejszín, őrölt fahéj, szegfűszeg egy kicsike, víz, 5 dkg szeletelt mandula, mentalevél.

Elkészítés:

A  cseresznyét kimagoztam, kb. 10 dkg cseresznyét kivettem belőle,  a többit  1/2 l vízzel leturmixoltam, és befűszereztem ízlés szerint, dobtam bele 2 db. menta levelet, és lassú tűznél készre főztem. Mikor langyosra hűlt bele öntöttem a tejszínt és felforraltam vele lassú tűzön, majd hozzáadtam a cukrot. Langyosra hűtöttem, beletettem a cseresznyét, megszórtam szeletelt mandulával, lehűtöttem, és kínáltam. Hidegen, melegen is fogyasztható.

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr36508303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása