,, 40 deka lisztet 7 deka zsírral , 20 deka meleg mézzel , kevés tört fahéjjal, 1 csomag Váncza-sütőporral és 3 egész tojással összegyúrunk és kendőbe téve hideg helyre pihenni tesszük. Pihentetés után a tésztát fél ujjnyira nyújtjuk és négyszegletes darabokra vágva, barack- vagy málnaízzel megkenjük, kettéhajtjuk a darabkákat és ujjunkkal megnyomkodjuk. Szép sárgásra sütjük.
Tálaláskor vanilin- szórócukorral hintjük be. "
TAPASZTALATAIM A RECEPTTEL :
Nagyon könnyű recept, amit igazán mindenki el tud készíteni.
A lényeg a tészta összegyúrásánál hogy mivel a tojások mérete nem egyformák így lehet hogy kissé lágy lesz a tésztánk, vagy ha túl kicsi akkor száraz lesz az összegyúrásnál.
Ilyenkor ha lágy adjatok hozzá még pluszba lisztet , ha száraz nem áll össze a tészta akkor pedig tejet.
Lisztből is tejből is csak annyit adjatok hozzá pluszba hogy könnyen gyúrható tésztát kapjatok !
Nálam most össze állt a tészta pont jó lett.
Az ízét variálhatjuk a lekvár kiválasztásával.
Én Rumos málnalekvárral töltöttem meg a levélkéket, aminek a receptjét a linkre kattintva a másik blogomban megnézhetitek.
Egy napos állás után az igazi, mert a tészta jól átszívja a lekvár ízét és puha lesz a tésztája.