Hozzávalók:
Tésztához:
15 ek. liszt, 5 ek. nyírfacukor, 2 ek. kakaópor, 1 tojás, 1/2 dl, olaj, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 20 dkg magozott ringló.
Krém:
2 cs. tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 3 ek. nyírfacukor, citrom aroma, 15 dkg puha ráma, 1 kk. piros ételfesték.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, jól összekeverem, sütőpapíros tepsibe öntöm, és megszórom magozott, lisztbe mártott ringlóval. Előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Míg sül a tészta megfőzzük a pudingot. A pudingport elkeverjük a cukorra, öntünk rá tejet és simára keverjük. A többi tejet egy lábosban felteszünk melegedni, beleöntjük az ételfestéket, és a kikevert pudingport, besűrítjük. A langyosra hűlt pudinghoz hozzáadjuk az aromát elkeverjük, majd a rámát robotgéppel jól összedolgozzuk. A megsült és langyosra hűlt tészta tetejére kenjük a krémet, egy keveset hagyunk a díszítéshez. A krém tetejét kirakjuk magozott ringlóval, és a krémmel díszítjük. Hűtőben dermesztjük, szeleteljük és kínáljuk.