Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Citrom krémes-ringlós kevert

2014.07.17. 11:58 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1649.jpg

Hozzávalók:

Tésztához:

15 ek. liszt, 5 ek. nyírfacukor, 2 ek. kakaópor, 1 tojás, 1/2 dl, olaj, 2,5 dl tej, 1 cs sütőpor, 1 kk. szódabikarbóna, 20 dkg magozott ringló.

Krém:

2 cs. tejszínes pudingpor, 6 dl tej, 3 ek. nyírfacukor, citrom aroma, 15 dkg puha ráma, 1 kk. piros ételfesték.

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit, jól összekeverem, sütőpapíros tepsibe öntöm, és megszórom magozott, lisztbe mártott ringlóval.  Előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Míg sül a tészta megfőzzük a pudingot. A pudingport elkeverjük a cukorra, öntünk rá tejet és simára keverjük. A többi tejet egy lábosban felteszünk melegedni, beleöntjük az ételfestéket, és a kikevert pudingport, besűrítjük. A langyosra hűlt pudinghoz hozzáadjuk az aromát elkeverjük, majd a rámát robotgéppel jól összedolgozzuk. A megsült és langyosra hűlt tészta tetejére kenjük a krémet, egy keveset hagyunk a díszítéshez. A krém tetejét kirakjuk magozott ringlóval, és a krémmel díszítjük. Hűtőben dermesztjük, szeleteljük és kínáljuk.                                                                                                                                               

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr506516063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása