Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Jókai bableves

2014.07.19. 10:25 :: Mária Bársonyné Dankovics

10497418_67013527.JPG

Hozzávalók:

1 kg fejtett bab, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 kisebb zöld paprika, 1 fél zeller gumó felkockázva, 1 kisebb paradicsom, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, főzőkolbász felkarikázva, só. Ha van szalonnánk abból is vághatunk bele.

Rántás:

Kevés olajon 3 ek, lisztből világos rántást készítünk, beleteszünk zúzott fokhagymát, átkeverjük vele és levesszük a lángról majd meg szórjuk piros paprikával.

Leves betét:

1 tojás, 10 dkg liszt, só, víz, kemény tésztát gyúrunk, vagy csipetkét vagy galuskát szaggatunk belőle.

Elkészítés: 

A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük mellé a kolbász azzal is megfuttatjuk, majd a felkarikázott répákat, a zellert, legvégül a babot, majd felengedjük vízzel és fűszerezzük. Ha megfőtt a babunk hozzá keverjük az addig elkészített rántást, és beleszaggatjuk a szintén addig elkészített csipetkét vagy galuskát ki mivel szereti. Ha az is megfőtt benn a tetejét megszórjuk zöldpetrezselyemmel és kínáljuk. Aki szereti tehet a tányérjába tejfölt.

Szólj hozzá!

Címkék: levesek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr206523699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása