Hozzávalók:
30 dkg vaj
20 dkg cukor , vagy barna-cukor
1 deci tej + 1 deci tejszín
( de a tejszín kiváltható tejjel is bár a tejszínnel finomabb )
50 dkg darált keksz
3-4 evőkanál kakaópor, attól függ milyen sötétre szeretnénk
2-3 evőkanál Jamaicai rum
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése :
A vajat, cukrot , tejet, és a tejszínt felforraljuk .
( teljesen el kell olvadni a vajnak)
Egy tálba kiöntjük a darált kekszet , hozzáadjuk a kakaóport, jól elkeverjük.
A tejes-vajas keverékhez ha levettük a tűzről hozzákeverjük a rumot és ezt az egészet
a darált kekszes keverékre öntjük.
Gyorsan egyneművé keverjük. Közepes lágy masszát fogunk kapni.
Egy 20 x 30 x 7 cm magas kerámia, edény méretére egy szilikonos sütőpapírt vágunk.
Erre öntjük rá a kész masszánkat és egyenletesen elkenjük benne.
A csokoládét kis-darabokra törjük , hozzáadjuk az olajat és a mikróba rakjuk pár percre.
Csak addig még elkezd olvadni ! kb pár másodperc.
Ha kivettük a mikróból átkeverjük egyenletes símára és ráöntjük a masszánk tetejére.
Egy kicsit megrázogatjuk ekkor szétterül szépen a masszán a csokoládé és hűtőbe rakjuk dermedni.
Szeletelésnél , körbe vágjuk a sütit és a szilikonos-papírral együtt kiemeljük, majd lehúzzuk róla a papírt és egy éles nagy-pengéjű késsel felszeleteljük.
SPORT SZELET
2014.07.19. 17:58 :: Jámborné Budai Mónika
Szólj hozzá!
Címkék: sütemény
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr786524619
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.