Hozzávalók:
1 kg csirkemellfilé, 20 dkg bacon, 20 dkg csirkemell sonka, 20 dkg sajt, fele trappista, fele füstölt, 8 tojás, 1 cs. snidling, 1 db pritamin paprika, flekken fűszer, bors, olaj.
Elkészítés:
Egy kuglóf formát kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával és kirakjuk bacon szeletekkel, úgy hogy egy kicsit takarják egymást és a kuglóf szélén lelógjanak. A filét csíkokra, vagy kockákra vágjuk, borsozzuk és beszórjuk flekken fűszerrel. A befűszerezett húsok felével rakjuk körbe a kuglóf formát, a sajt felével megszórjuk,. Üssünk bele 4 tojást mintha tükörtojást sütnénk, a tetejére a kockázott sonka felét, és a snidling felét, és a paprikát, karikára vágva, ha nincs snidling jó a hagyma karika is. Ismét hús, sonka, snidling, sajt. Az utolsó sor sajt legyen, ekkor a 4 tojást törjük fel egy pohárba, verjük fel és öntsük nyakon a sajtot , és a kilógó szalonnával takarjuk be a tetejét, és előmelegített sütőben, 220 fokon süssük kb. 1- 1 ,5 óráig. Ha nincs valamelyik hozzávaló kihagyható, vagy helyettesíthető mással. A tojás és a sajt a fontos mert az fogja össze a csirkekuglófunkat.