Hozzávalók:
1 cs leveles tészta, 1 kg paraj, só fokhagyma, szezámmag sütőpapír a sütőlemezhez.
Elkészítés:
A leveles tésztát felolvasztjuk, a parajt kevés vízen a sóval és a zúzott fokhagymával megpároljuk. A parajt leszűrjük, összeturmixoljuk, a leveles tésztát kinyújtjuk, kis téglalapokat vágunk belőle, és egy kis kanál parajjal megtöltjük,fel tekerjük, és a sütőlemezre rakjuk, úgy hogy a tekercs vége alulra kerüljön ne tudjon szétnyílni a sütés során. A tetejét lekenjük 1 olajos tojássárgájával, és megszórjuk szezám maggal, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ezt a receptet egy kedves ismerőstől kaptam, kinek a gyermeke nem akarta a spenótot megenni, de így meg szerette. Tényleg finom nálunk mindenkinek ízlett.