Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé 15 dkg bacon szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 2 tojás, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 1 cs. petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 kg kockázott burgonya, a formához zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A filét megmossuk, meg szárítjuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és egy kicsit állni hagyjuk. Az őzgerincformát olajozzuk megszórjuk zsemlemorzsával. Az alját kirakjuk szalonnával úgy hogy a forma két oldalán lelógjon. A filét bekeverjük 3 kanál tejföllel, a tojásokkal, a liszttel a 10 dkg sajttal, a zöldség zölddel a masszát bekanalazzuk a formába. a bacont ráhajtjuk két oldalt a masszára és az 1 kanál tejföllel megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk, olajozott tepsibe amibe befér a burgonya,a kockázott burgonyát beletesszük, meg sózzuk, kevés vizet öntünk alá és 170 fokra előmelegített sütőben az őzgerincformát és a burgonyás tepsit együtt betesszük a sütőbe,a burgonya előbb kész lesz ha puha és kicsi színt kap vegyük ki, az kész. 40 perc után a húst borítsuk ki a formából az olajozott sütőlemezre és még kb. 15 percig pirítjuk aranybarnára. A húst felszeleteljük, burgonyával, és friss salátával kínáljuk.