Hozzávalók:
1/2 kg sertés hús, ( de más húsból is finom.), 1 cs. tészta, 2 fej vöröshagyma, 1 doboz gomba, őrölt bors, só, pirospaprika, babérlevél, olaj víz, ha van fél sárga paprika, 1 paradicsom
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk , apró kockára vágjuk, kevés olajon, megpirítjuk. Bele tesszük a húst és azt fehéredésig dinszteljük. Majd fel engedjük vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel, pirospaprikával, sárga paprikával, paradicsommal fűszerezzük, főzzük közepes lángon. Ha már majdnem jó a hús bele öntjük a leszűrt szeletelt gombát, és készre pároljuk. Közben sós olajos vízben kifőzzük a tésztát, ha megfőtt leszűrjük és kevés olajjal bekeverjük. Közben elkészült a húsunk is lezárjuk a lángot. Friss salátával kínáljuk. De adhatunk hozzá más köretet is ki mit szeret.