Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1 cs. sütőpor,+ ráma, liszt a tepsi kenéséhez.
Krém:
25 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 cs, csoki pudingpor, 3 dl tej, 2 cs, vaníliás cukor, rumaroma.
Teteje:
Étcsokit megolvasztunk 2 ek. vízzel, hozzá adunk 5 dkg rámát, és elkeverjük.
Elkészítés:
A tojásokat szét választjuk, a sárgákat pohárba a fehérjét tálba tesszük. A fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, amibe először egyenként a tojás sárgákat forgatjuk bele, vigyázva arra hogy a hab ne nagyon törjön meg. majd apránként hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet. A kikent torta formába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot a vaníliás cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, hűtjük, hozzáadjuk az aromát. A cukorral habosra keverjük a puha rámát és a már hideg pudinghoz keverjük. A kihűlt tortát kivesszük a formából és középen elvágjuk, és a krémmel megtöltjük. A tetejét leöntjük a csoki mázzal, és díszítjük tetszés szerint, a hűtőbe tároljuk a fogyasztásig. Ezt a tortát a fiam szülinapjára készítettem. Az érdekessége hogy most használtam először marcipánt díszítésnek, azért az első formázáshoz nem is lett annyira ronda.