Hozzávalók:
1 kg burgonya, 7 dl házi tej, ˙( bolti tejet ), 5 dkg zsiradék, ( ráma ), 10 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, só, 30 dkg jóféle házi füstölt hús. ( főtt tarja, vagy sonka ), 1 ek olvasztott zsiradék. ( olaj )
Elkészítés:
Egy tepsit, ( hőállótálat ) az olajjal kikenünk, és a fokhagymával jól bedörzsöljük a tepsit, ( hőállótálat ) majd a meg pucolt burgonyát, nyersen felkarikázzuk, majd lerakjuk a tepsibe felét, rászórjuk az apróra megvagdalt sonkát, és a reszelt sajtot, és a maradék burgonyát. Kevés sót teszünk rá, és ráöntjük a jóféle házi tejet, betesszük a sütőbe, addig sütjük míg a tejet be nem issza, és megpirul a burgonya. Ezt a receptet egy 1934-ben kiadott Új idők első receptkönyve című szakácskönyvben találtam gondoltam megosztom veletek, mert nagyon ízletes, nálunk mindenkinek ízlik. Próbáljátok ki hátha ti is megkedvelitek, próbáltam a mai konyhához igazítani a hozzávalókat.