Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Svájci rakott burgonya

2014.07.18. 12:00 :: Mária Bársonyné Dankovics

67910_55733166762.JPG

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 7 dl házi tej, ˙( bolti tejet ), 5 dkg zsiradék, ( ráma ),  10 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, só, 30 dkg jóféle házi füstölt hús. ( főtt tarja, vagy sonka ), 1 ek olvasztott zsiradék. ( olaj )

Elkészítés:

 Egy   tepsit,  ( hőállótálat )  az olajjal kikenünk, és a fokhagymával jól bedörzsöljük a tepsit, ( hőállótálat )  majd a meg pucolt burgonyát, nyersen felkarikázzuk, majd lerakjuk a tepsibe felét, rászórjuk az apróra megvagdalt sonkát, és a reszelt sajtot, és a maradék burgonyát.  Kevés sót teszünk rá,  és ráöntjük a  jóféle házi tejet, betesszük a sütőbe, addig sütjük míg a tejet be nem issza, és megpirul a burgonya.   Ezt a receptet egy 1934-ben kiadott Új idők első receptkönyve  című szakácskönyvben találtam  gondoltam megosztom veletek, mert nagyon ízletes, nálunk mindenkinek ízlik. Próbáljátok ki hátha ti is megkedvelitek, próbáltam a mai konyhához igazítani  a hozzávalókat.                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Szólj hozzá!

Címkék: Főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr256520283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása