Hozzávalók:
5 főtt tojás, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 ek. petrezselyem zöld,1 teáskanál aprított vöröshagyma, 1 tk mustár, só, bors, tejföl amennyit felvesz, 6 szelet sonka, ( legjobb a fekete erdei sonka,) 6 db szálas petrezselyem díszítéshez.
Elkészítés:
A tojást, hagymát, a szalonnát ledaráljuk, hozzáadjuk a mustárt, aprított petrezselyemzöldet, só, bors ízlés szerint és annyi tejföl, hogy nehogy folyós legyen , de száraz se a krémünk. A sonkákat tölcsér alakúra feltekerjük és megtöltjük a krémmel, a szélesebb felébe dugunk egy szál petrezselymet, mint a répa szára. A gyerekek szeretik, mert érdekes formájú és tehetünk mellé a zselé tojásból amit már szintén leírtam. Így tehetjük a húsvéti reggelinket színesebbé, amit a gyerek szemét is gyönyörködteti, és evésre ösztönzi.