Hozzávalók:
3 kg cseresznye, 2 dzsemfix, 2 befőzési cukor, 1 cs. őrölt fahéj, befőzési celofán, papír, gumi gyűrű, kötő.
Elkészítés:
Mindent előkészítek, a tiszta üvegeket, celofánt, gumit, kötöző fonalat, ollót, a megírt dátumozott papírokat,a zacskókat kinyitom, hogy minden kéznél legyen. A cseresznyét vízben kimagozom, húsdarálón ledarálom, (érdemes ledarálni, mert finomabb, mint leturmixolva) , Lemérem, hogy 3 kg legyen így a gyümölcs. Belekeverem az 1 cs fahéjat és a kezemhez közel teszem a 2 zacskó cukrot, és a 2 cs dzsemfixet. Felforralom, mikor pufog beleöntöm a cukrot, és a dzsemfixet, állandóan keverem, nehogy lekapja a cukrot, felforralom megint, ha forrót elzárom a lángot, és gyorsan üvegekbe merem. A tetejére, celofánt (azért szeretem a befőzésit, mert méretre van vágva),teszek, gumi, papír hogy milyen lekvár és az évszám, celofán, gumi, és átkötöm kötöző zsineggel, fejre fordítom, én úgy hagyom kb. félóráig. ha kihűlt mehet a helyére, nem kell dunsztolni. Egyszerű, és gyors, én minden évben így teszem el. Ami a lényeg egy év múlva is olyan a színe, mint mikor elraktam.