Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Fahéjas cseresznye lekvár

2014.06.18. 08:11 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1550.jpg

Hozzávalók:

3 kg cseresznye, 2 dzsemfix, 2 befőzési cukor, 1 cs. őrölt fahéj, befőzési celofán, papír, gumi gyűrű, kötő.

 

Elkészítés:

Mindent előkészítek, a  tiszta üvegeket, celofánt, gumit, kötöző fonalat, ollót, a megírt dátumozott papírokat,a zacskókat kinyitom,  hogy minden kéznél legyen. A cseresznyét vízben kimagozom, húsdarálón ledarálom, (érdemes ledarálni, mert finomabb, mint leturmixolva) , Lemérem, hogy 3 kg legyen így a gyümölcs. Belekeverem az 1 cs fahéjat és a kezemhez közel teszem a 2 zacskó cukrot, és a 2 cs dzsemfixet. Felforralom, mikor pufog beleöntöm a cukrot, és a dzsemfixet, állandóan keverem, nehogy lekapja a cukrot, felforralom megint, ha forrót elzárom a lángot, és gyorsan üvegekbe merem. A tetejére, celofánt (azért szeretem a befőzésit, mert méretre van vágva),teszek, gumi,  papír hogy milyen lekvár és az évszám, celofán, gumi, és átkötöm kötöző zsineggel, fejre fordítom, én úgy hagyom kb. félóráig. ha kihűlt mehet a helyére, nem kell dunsztolni. Egyszerű, és gyors, én minden évben így teszem el. Ami a lényeg egy év múlva is olyan a színe, mint mikor elraktam.

Szólj hozzá!

Címkék: Dzsem

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr246335447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása