Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Szilva krémes sütés nélkül

2014.07.18. 10:22 :: Mária Bársonyné Dankovics

10552454_68387302.JPG

Hozzávalók:

50 dkg magozott szilva, 4 ek. cukor, 4 ek szilva lekvár, 4 tk. búzadara, háztartási keksz, 5 dkg ráma, 5 dkg étcsoki, kevés fahéj, rumaroma,

Krém:

3 cs, vaníliás pudingpor, 9 dl tej, 5 ek. cukor, 20 dkg ráma.

Teteje:

Egy doboz Hulala tejszín.

Elkészítés:

Egy hőálló tál alját kirakjuk háztartási keksszel, a szilvát, a cukrot, a lekvárt, a búzadarát összefőzzük , míg a daraszemek megpuhulnak, ha langyos belekeverjük a rámát, a csokit, a fahéjat, az aromát, és a kekszre öntjük. megint egy sor kekszet rakunk. Közben megfőzzük a pudingot, mikor langyos belekeverjük a cukorral habosra kevert rámát, és a kekszre simítjuk. A tejszínt felverjük kemény habbá és a forma segítségével a krém tetejére nyomjuk. Aki akar reszelhet a hab tetejére fehér csokit is. A hűtőben kifagyasztjuk, majd felkockázzuk és kínáljuk. Ezt a sütit az unokatestvéremtől tanultam, ők cukrászok.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr836518581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása