Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Porozinkó

2014.05.17. 11:37 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1350.jpg

Hozzávalók: 1/2 kg búzadara, 1/2 l tej, 3 tojás, 3 cs. vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 1,5 dl olaj.

 

Elkészítés: A búzadarát felöntöm a tejjel, 1 órát pihentetem. A tojásokat szétválasztom, a sárgája megy a darás masszába, és a reszelt citromhéj, ezt elkeverem. A fehérjét egy tálba teszem és a vaníliás cukrokkal kemény habot verek. A lángra lángfogót teszek, egy lábosba öntök 1,5 dl olajat. A darás masszába belekeverem a felvert habot, és mikor az olaj jó langyos, bele öntöm a masszát. Két ágú villával ( húsvillával) kevergetem mert szépen sűrűsödik be, mikor az egész tésztává lesz a villával kavargatva, szét mennek, minél tovább keverjük annál apróbb szemű lesz a porozinkó. Ez kb. negyed óra. Lefedjük fedővel, lekapcsoljuk a lángot, és kész a lángfogó karikán hagyva, fedővel letakarva, mindig apróbb lesz, néha keverünk rajt egyet hogy ami felül van az aljára kerüljön. Lekvárral, gyümölcs öntettel, vagy csak porcukorral kínáljuk. Második fogásnak kitűnő.

Szólj hozzá!

Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr456177693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása