Hozzávalók:
1/2 kg darált hús, 3 zsemle, 2 tojás, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, majoránna, bazsalikom, petrezselyem, bors, 10 dkg krémsajt, 1 kg burgonya, zöldpetrezselyem, morzsa, olaj.
Elkészítés:
A húst tálba teszem, a zsemléket megáztatom, kicsavarom és a húshoz teszem. A hagymákat apróra kockázom, megdinsztelem olajon és a húsra öntöm, befűszerezem, a tojásokat hozzáadom, jól összekeverem. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelek, megkenem olajjal, és a töltelék felét bele teszem, a sajtot, hosszában kettévágom, és a masszára teszem, és rárakom a maradék masszát. A tetejére egy kis zsemlemorzsát szórok, és a sütőpapírt ráhajtom a húsra. Előmelegített lassú tűznél készre párolom. kb. a félidőnél a húsunk tetejére 3 evőkanál olajat kenek, (ettől szaftos marad a hús), megfordítom a formát és visszatakarom, készre sütőm. A burgonyát, megpucolom, megmosom, felkockázom,és sós vízben puhára főzöm. Ha kész zöldpetrezselyemmel megszórom, savanyúval kínálom.