Hozzávalók:
kb : 1 kg sertésdagadó a hentessel felszedetjük
50 dkg darálthús, nálam most sertéscomb
2 db tejben áztatott és kinyomkodott zsemle, vagy két szelet házi kenyér
2 db egész tojás
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
2 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint : só, bors,
Elkészítése :
A sertés dagadót felszedettem a hentessel, otthon alaposan átmostam.
Szárazra töröltem és kívül -beül , sóval és őrölt borssal jól bekentem.
A darálthúst a többi hozzávalókkal össze kevertem ( mintha fasírtot készítenénk ).
Ezt a keveréket a dagadó hasába töltöttem.
Össze tűztem hústűvel, de varrhatjuk is, csak tálalás előtt el ne felejtsük kihúzni a cérnát a húsból!
Egy pároló magas-falú sütőedénybe raktam, öntöttem rá 3 deci vizet és letakarva készre pároltam,
140-150 fokos sütőben.
Amikor meg főtt a hús , leöntöttem róla a maradék vizet és kb 3 deci olajat öntöttem rá.
Most már nem takartam le, így raktam vissza 180-190 fokos sütőbe és készre sütöttem.
Néha-néha kinyitottam a sütőt és a saját olajával lelocsoltam a hús tetejét is.
Tejföllel és vajjal jól kikevert krumplipürével tálaltam.
Töltött dagadó, darálthússal
2014.07.16. 20:25 :: Jámborné Budai Mónika
1 komment
Címkék: karácsony Főétel Húsételek
A bejegyzés trackback címe:
https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr246514669
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Jámborné Budai Mónika 2014.07.18. 10:03:11
@PiperPerabo: Minden gasztro újságban és bejegyzésben így van írva ezért lett így írva:))