Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Cseresznyés és meggyes lepény vegyesen

2014.06.09. 07:09 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1478.jpg

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 15 dkg ráma, 1 dl tej,  1 cs. élesztő, 1 tojás sárgája, 1 késhegynyi szódabikarbóna, citrom reszelt héja, ez a tészta. 1 ,5 kg gyümölcs, őrölt fahéj, és szegfűszeg, cukor ízlés szerint, búzadara.

 

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatom langyos tejben,  a tejet meglangyosítom, és a többi hozzávalóval összegyúrom. Lisztezett deszkán, 2 részre osztom. Az egyik tésztát kinyújtom nagy tepsi nagyságúra, és kikent, lisztezett tepsibe, simítom.  A gyümölcsöt megmosom, kimagozom. A tésztára szórok búzadarát, és a kinyomkodott gyümölcsöt elterítem rajt. A cukrot bekeverem a fűszerekkel, és a tésztára hintem, a tetejére darát szórok. A második lappal beborítom a gyümölcsöt, késsel megszurkálom, és előmelegített sütőben, arany barnára sütöm. (világos barnára) Ha kihűlt szeletelem és porcukorral meg hintem, és kínálom. Én azért darát használok, mert sülésnél a gyümölcs levet enged, a dara felszívja és bele sül a tésztába, úgy hogy nem lehet észrevenni a darát.

Szólj hozzá!

Címkék: sütemény desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr586289498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása