Hozzávalók:
35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 15 dkg ráma, 1 dl tej, 1 cs. élesztő, 1 tojás sárgája, 1 késhegynyi szódabikarbóna, citrom reszelt héja, ez a tészta. 1 ,5 kg gyümölcs, őrölt fahéj, és szegfűszeg, cukor ízlés szerint, búzadara.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom langyos tejben, a tejet meglangyosítom, és a többi hozzávalóval összegyúrom. Lisztezett deszkán, 2 részre osztom. Az egyik tésztát kinyújtom nagy tepsi nagyságúra, és kikent, lisztezett tepsibe, simítom. A gyümölcsöt megmosom, kimagozom. A tésztára szórok búzadarát, és a kinyomkodott gyümölcsöt elterítem rajt. A cukrot bekeverem a fűszerekkel, és a tésztára hintem, a tetejére darát szórok. A második lappal beborítom a gyümölcsöt, késsel megszurkálom, és előmelegített sütőben, arany barnára sütöm. (világos barnára) Ha kihűlt szeletelem és porcukorral meg hintem, és kínálom. Én azért darát használok, mert sülésnél a gyümölcs levet enged, a dara felszívja és bele sül a tésztába, úgy hogy nem lehet észrevenni a darát.