Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Lekváros derelye

2014.06.07. 09:00 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1477.jpg

Hozzávalók:

3 db nagyobb burgonya, liszt, csipet só, víz, olaj, morzsa, cukor, őrölt fahéj, és szegfűszeg.

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom enyhe sós vízben puhára főzöm. Egy tálba krumpli nyomon átnyomom, teszek hozzá lisztet és összekeverem a burgonyával. A lisztet nem mérem, csak jó lisztes legyen a burgonya,(vagyis a liszt legyen a több) egy kis vizet öntök hozzá és elkezdem összegyúrni a tésztát. Mindig adok hozzá kevés vizet, lassan puha könnyen gyúrható tésztánk lesz. Ekkor lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtom, kockákra vágom a tésztát, a közepére teszek egy kis kanál lekvárt és a széleit megkenem tojássárgájával, vagy vízzel (én vízzel szokom) és jól lenyomkodom, hogy főzésnél nehogy szétnyíljanak. Egy fazékba vizet teszek a lángra öntök bele olajat és ha forr beleteszem a derelyéket, arra számítsunk hogy a vízben nőni fog. Ha feljönnek a víz tetejére meg főzöm 5 percig és az előre elkészített morzsában forgatom.

 

Morzsa:

Én többet készítek akkor a következő alkalomkor csak előveszem a fagyasztóból, és a tésztát bele forgatom. 1/2 kg morzsát egy kevés olajon megpirítom, aranyszínűre, teszek bele, ízlés szerint fahéjat, szegfűszeget, cukrot, ebbe forgatom a tésztát. Annyi tésztát főzök ki amit elfogyasztunk, a többit lefagyasztom, bele forgatom lisztbe, egymás mellé rakom a zacskóba, lezárom, és mehet a fagyasztóba. Jól tűri a fagyasztást, mikor előveszem, hogy elkészítsem a forrásba levő vízben fagyottan teszem bele, nem szabad felengedni, a morzsát is fagyasztóból kivéve használom. 

Szólj hozzá!

Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr346284504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása