Hirdetés

Hírlevél

Hírlevél feliratkozás

* Kötelező kitölteni

Facebook

Jelentkezz te is szerkesztőnek a hunmarketingfb@gmail.com e-mail címen és osszd meg recepteidet másokkal is!

Ajánló:

Spárgás kukorica tekercs sajtszósszal

2014.06.12. 09:12 :: Mária Bársonyné Dankovics

Hasznos Praktikák 1495.jpg

Hozzávalók:

2,5 dl kukoricadara, só, 4 dkg ráma, 30 dkg spárga.

 

A szószhoz:

3 dl tejszín, 20 dkg natúr krémsajt, só, frissen őrölt fehér bors.

Elkészítés:

6 dl vizet felforralunk, bele szórjuk a darát, sózzuk, addig főzzük lassú tűzön, míg a daraszemek megpuhulnak, és a kása besűrűsödik, ekkor keverjük bele a puha rámát.    (mint a búzadaránál.)  A spárgából 2-3 centis darabokat vágunk, bő sós vízben roppanósra főzzük, hosszában félbevágjuk. A forró puliszkát (régen így hívták a kukoricadarából készült ételt), vizezett fóliára szedjük, kisujjnyi vastagra ellapítjuk befedjük a spárgacsíkokkal, és a fólia segítségével szorosan felcsavarjuk. A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 2-3 perc alatt besűrítjük. Tálaláskor a krémsajtszószt tányérra locsoljuk, és bele helyezzük a kisujjnyi vastag szeletekre vágott spárgás kukorica tekercset. Ha gyenge a spárga nem kell meghámozni csak felszelni és főzhetjük is. Ezt a liszt érzékenyek is ehetik, egészségesebb  mint a teljes kiőrlésű liszt. Érdemes újból felfedezni a régi idők ételeit mert egészségesebbek mint a mai kor ételei, a puliszka is ezek közé tartozik, én a mamámtól tanultam a kukoricás ételek elkészítését. A régi ételeket jól tudjuk a mai kor hozzávalóival ötvözni, hogy finom, egészséges étel kerüljön az asztalra. 

Szólj hozzá!

Címkék: tésztaételek

A bejegyzés trackback címe:

https://jo-receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr756296726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása